#Rodičovská: 1. Proč zvažovat rekvalifikaci na rodičovské dovolené

Rodičovská dovolená je období, které je často vnímáno jako čas věnovaný výhradně péči o dítě. Avšak může být také skvělou příležitostí pro osobní a profesní rozvoj. Získání nové profesní kvalifikace během této doby může přinést mnoho výhod, které mohou pozitivně ovlivnit váš život nejen po profesní stránce, ale také osobně. V článku jsme pro vás sepsali některé klíčové důvody, proč zvážit rekvalifikaci během rodičovské dovolené.

1. Zvýšení šancí na trhu práce

Pracovní trh se neustále vyvíjí a mění. Některé profese mizí, zatímco jiné nabývají na důležitosti. Rekvalifikace vám umožní získat dovednosti, které jsou aktuálně žádané. To může výrazně zvýšit vaše šance na nalezení práce po skončení rodičovské dovolené, zejména pokud jste pracovali v oboru, který prochází útlumem.

TIP: Profesní kvalifikace chůva se rozrůstá: kterou si vybrat?

2. Osobní a profesní rozvoj

Rekvalifikace není jen o získání nové práce. Je to také skvělý způsob, jak se osobně a profesně rozvíjet. Nové dovednosti a znalosti mohou zvýšit vaše sebevědomí a posílit vaši schopnost řešit různé výzvy. Navíc, učení se novým věcem může být velmi uspokojující a může vám přinést pocit naplnění.

3. Flexibilita a přizpůsobivost

Moderní vzdělávací programy často nabízejí velkou míru flexibility. Mnoho kurzů a programů je dostupných online, což znamená, že můžete studovat z pohodlí svého domova a přizpůsobit si časový rozvrh tak, aby vyhovoval vašim potřebám a povinnostem spojeným s péčí o dítě.

4. Finanční zajištění

Rekvalifikace může vést k lepším pracovním příležitostem, a tím i k vyššímu příjmu. To je zvláště důležité pro rodiče, kteří hledají finanční stabilitu a chtějí zajistit svou rodinu.

5. Networking a nové kontakty

Účast na vzdělávacích kurzech a programech vám může pomoci navázat nové profesní kontakty. Networking je důležitou součástí budování kariéry a může vám otevřít dveře k novým pracovním příležitostem. Setkávání s lidmi ze stejného oboru vám také poskytne cenné informace a inspiraci.

Mohlo by vás také zajímat: Kolik stojí zkouška z profesní kvalifikace?

6. Přizpůsobení se technologickým změnám

Technologie hrají stále větší roli v mnoha oborech. Na vzdělávacích kurzech získáte nové (nejen) digitální dovednosti a naučíte se používat nové nástroje a technologie, které jsou nezbytné pro moderní pracovní prostředí. To vám pomůže udržet krok s rychle se měnícím pracovním trhem.

7. Pozitivní vzor pro děti

Když se rozhodnete pro rekvalifikaci a pokračujete ve vzdělávání během rodičovské dovolené, ukazujete svým dětem důležitost celoživotního učení a osobního rozvoje. Stanete se pro ně vzorem a motivací k tomu, aby i ony v budoucnu usilovaly o vzdělání a seberealizaci.

Rodičovská dovolená je ideálním obdobím pro zvážení rekvalifikace. Nabízí příležitost získat nové dovednosti, zvýšit svou konkurenceschopnost na trhu práce a osobně se rozvíjet. Bez ohledu na to, zda hledáte nový směr ve své kariéře nebo chcete posílit své stávající schopnosti, rekvalifikace vám může otevřít dveře k lepší budoucnosti. Využijte tento čas efektivně – investice do sebe sama je vždy tou nejlepší volbou.

Není důležité, kde jste se to naučili. Tím hlavním jsou vaše dovednosti a znalosti

Read More 

​Kvalifikace a živnosti, celoživotní vzdělávání, další vzdělávání, dovednosti, kurz, kvalifikace, Národní soustava kvalifikací, profesní kvalifikace, rekvalifikace, rekvalifikační kurz, vzdělávání 

Zdroj: Vzdělávání a práce 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *