Pád letadla v Rusku si vyžádal deset obětí, mezi pasažéry měl být i Prigožin

V ruské Tverské oblasti havarovalo ve středu večer soukromé letadlo. Na seznamu pasažérů byl i šéf žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin. Informovala o tom agentura TASS s odvoláním na úřady. Zemřelo všech sedm cestujících a tři členové posádky, příčina pádu letadla je předmětem vyšetřování.

„Bylo zahájeno vyšetřování havárie letadla Embraer, ke které došlo dnes v noci v Tverské oblasti. Podle seznamu cestujících je mezi nimi jméno a příjmení Jevgenij Prigožin,“ uvedl ruský letecký úřad Rosaviatija.

Již dříve agentura TASS informovala, že po havárii soukromého letadla v ruské Tverské oblasti severně od Moskvy zahynulo deset lidí. Letadlo cestovalo z Moskvy do Petrohradu, stroj byl údajně registrován na Wagnerovu skupinu.

Server BBC zároveň citoval zprávu telegramového kanálu Grey Zone (Šedá Zóna), podle kterého bylo letadlo severně od Moskvy sestřeleno.

V minulých dnech se přitom v médiích objevovaly zprávy, podle nichž se šéf wagnerovců v současnosti zdržoval v Africe. Na veřejnosti se objevil poprvé od červnového pokusu o puč, následně se podle informací médií zdržoval v Bělorusku.

Read More 

​ 

Zdroj: ČT 24 – Hlavní zprávy 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *