Huawei představuje řešení pro rozvoj talentů v oblasti ICT a předváděcí centrum chytrých kampusů

Šanghaj 24. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) – Společnost Huawei představila na konferenci HUAWEI CONNECT 2024 v rámci globálního summitu o vzdělávání „Kultivací talentů v ICT k rozvoji inteligence ve vzdělávání (Cultivating ICT Talent to Amplify Education Intelligence) své řešení pro rozvoj talentů v oblasti informačních a komunikačních technologií ICT Talent Cultivation Solution. Ve spolupráci se šanghajskou univerzitou University of Shanghai for Science and Technology (USST) navíc společnost Huawei spustila předváděcí centrum inteligentních kampusů, které má pomoci vychovávat dobře vzdělané ICT talenty a urychlit inteligentní transformaci vzdělávacího průmyslu.

Oficiálního představení se mj. zúčastnili: Youssef Ben Halima, poradce tuniského ministra pro vysoké školství a vědecký výzkum; dr. Suthiporn Truktrongová, úřadující viceprezidentka Prince of Songkla University; Hu Yining, zástupce ředitele a doktorand Centra pro sítě a informace na Jihovýchodní univerzitě; Li Junfeng, viceprezident společnosti Huawei a prezident globálního veřejného sektoru; Liu Jiansheng, prezident divize pro vzdělávání a certifikace (Learning & Certification Services Dept) ve společnosti Huawei; a Sun Gang, ředitel oddělení pro talentový rozvoj partnerů v oblasti ICT (ICT Talent Partner Development Dept) ve společnosti Huawei.

Řešení společnosti Huawei pro rozvoj talentů v oblasti ICT pomáhá řadě průmyslových odvětví

S rychlým rozvojem globální digitální ekonomiky a odvětví informačních a komunikačních technologií (ICT) roste také potřeba ICT talentů. Společnost Huawei proto vyvinula inovativní řešení pro jejich výchovu, které pomůže připravovat vzdělané talenty pro toto odvětví. Řešení poskytuje komplexní kurzy ICT spolu s významnými benefity průmyslového ekosystému a globálním systémem profesionálních školitelů. Zajištěním ucelené platformy pro rozvoj digitálních talentů, inovativních výukových zdrojů a praktických školicích nástrojů pomáhá toto řešení vysokým školám urychlit rozvoj talentů v oblasti ICT a zároveň podporuje kvalitní rozvoj digitální ekonomiky.

Společnost Huawei spolupracuje s více než 2700 univerzitami a vzdělávacími institucemi po celém světě na přípravě nových ICT odborníků, kteří budou odpovídat požadavkům trhu. Konkrétně Huawei spolupracuje s Polytechnickou univerzitou v Šen-Čenu na neustálém zlepšování kvality výuky prostřednictvím společného vývoje nových učebních plánů, školení učitelů a budování školicích základen. Certifikacemi společnosti Huawei dosud prošlo více než 4800 studentů, kteří zaujímají pozice v oblasti informatizace (zavádění informačních technologií) a přispívají tak k rozvoji digitální ekonomiky a průmyslu.

Li Junfeng, viceprezident společnosti Huawei a prezident globálního veřejného sektoru, uvedl, že společnost Huawei je oddaným partnerem vzdělávacího sektoru a spolupracuje s vysokými školami a univerzitami po celém světě, aby shromáždila úspěšné postupy v oblasti digitální a inteligentní transformace. Na základě požadavků zákazníků a jejich charakteristik dodává společnost Huawei ve spolupráci s partnery řešení a služby uzpůsobené konkrétním scénářům, jako jsou právě ICT Talent Cultivation, Smart Classroom 3.0, Scientific Research Computing či Smart School Campus.

Chytrý kampus USST nastavuje globální měřítko

Společnost Huawei spolupracovala s USST na vybudování předváděcího centra chytrých kampusů, které představuje nejmodernější koncepty a slouží jako model pro výstavbu chytrých kampusů v Číně i mimo ni. USST se při budování plně digitální inteligentní univerzity zaměřuje na dva hlavní aspekty – data a aplikace. Spolupracuje také se společností Huawei na podpoře zavádění jednotných online služeb, managementu a vzdělávání, čímž zásadně zvyšuje efektivitu managementu a úroveň služeb.

Viceprezident USST Zhao Ming uvedl, že univerzita se zaměřuje na urychlení inteligence ve vzdělávání a vybudování prvotřídní vědecké a technické vysoké školy s vynikajícími kvalitami. USST bude i nadále podporovat inteligentní vzdělávání a optimalizovat výuku, výzkum a řízení tak, aby se rozvíjela v inteligentnější vzdělávací instituci.

Společnost Huawei plánuje i nadále pronikat do vzdělávacího sektoru s důrazem na potřeby zákazníků. Budeme spolupracovat s mezinárodními partnery na vývoji špičkových technologií a řešení a také urychlíme digitální a inteligentní transformaci vzdělávání současně s vytvářením chytřejších kampusů a výchovou více perspektivních a vysoce kvalifikovaných odborníků.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2511627/Launch_Huawei_ICT_Talent_Cultivation_Solution.jpg 

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2511628/Launch_smart_campus_exhibition_center.jpg 

 

KONTAKT: hwebgcomms@huawei.com

 

 

​ Read More 

​ 

Zdroj: Protext – věda, vzdělávání a školství 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *