Huawei vyzývá k partnerské spolupráci na podporu digitálního začlenění

Šanghaj 25. září 2024 (PROTEXT/PRNewswire) – Společnost Huawei vyzývá prostřednictvím iniciativy TECH4ALL k rozšíření partnerské spolupráce na podporu globálního digitálního začlenění

Společnost Huawei na fóru TECH4ALL Digital Inclusion, které se konalo v rámci konference Huawei Connect 2024, vyzvala další potenciální partnery, aby se připojili k její iniciativě TECH4LL a podpořili globální digitální začleňování.

Projekt TECH4ALL, který byl spuštěn v roce 2019 v souladu s cíli udržitelného rozvoje OSN, je dlouhodobým akčním plánem společnosti Huawei pro zajištění inkluzivního a udržitelného digitálního světa a zaměřuje se zejména na oblast vzdělávání, životního prostředí, zdraví a rozvoje.

Na fóru se účastníci seznámili s konkrétními projekty iniciativy TECH4ALL a pokroky v oblasti digitálního začleňování v Číně, které byly popsány ve zprávě China Digital Inclusion Report pro rok 2024, vypracovanou Čínskou akademií informačních a komunikačních technologií (CAICT).

„Podpora digitálního začleňování může nejen pomoci s účinným řešením problémů, které se mohou v rámci vývoje a používání digitálních technologií vyskytnout, ale také podpořit realizaci našich celkových cílů,“ řekl Xin Yongfei, ředitel Institutu pro politiku a ekonomiku CAICT.

Diskuse se zaměřila na to, jak mohou technologie pomoci odstranit překážky v dostupnosti informací, rovných příležitostí a vysoké životní úrovně. Klíčovým tématem fóra byl také význam mezisektorových partnerství na maximalizaci účinnosti projektů začleňování, jako jsou projekty společnosti Huawei, realizované v rámci iniciativy TECH4ALL.

„Společnost Huawei podporuje čínskou strategii digitálního začleňování,“ konstatoval Jeffrey Zhou, prezident marketingu informačních a komunikačních technologií ve společnosti Huawei. „Spolupracujeme s vládami, podniky, vědeckovýzkumnými institucemi, univerzitami a nevládními organizacemi na realizaci projektů, které světu poskytují užitečné reference pro využití příležitostí digitální transformace a sdílení inkluzivních výhod digitalizace.“

Partneři z komunity neslyšících a zrakově postižených se zabývali problematikou role, kterou technologie v digitálním začleňování sehrávají. Společnost Huawei se podělila o své zkušenosti se zohledňováním potřeb osob se zdravotním postižením, starších osob a dětí již od počátku samotného návrhu výrobku. Kromě Bluetooth připojení pro naslouchátka nabízejí chytré telefony značky Huawei 15 dalších funkcí pro usnadnění přístupu, které každý měsíc využívá přibližně 10 milionů lidí. Patří mezi ně technologie, které jsou schopny identifikovat a zasílat upozornění na nabídky pracovních míst přizpůsobených osobám se zdravotním postižením.

„Jako zrakově postižený uživatel zařízení společnosti Huawei a její partner si myslím, že je velmi důležité upozorňovat na skutečnost, že technologie mohou všem poskytnout stejné příležitosti pro zapojení do společnosti a využívání veřejných zdrojů, a mohou jim pomoci odstranit překážky v oblasti digitálních technologií,“ prohlásil Yin Nan, předseda asociace pro nevidomé Tianjin Hongqiao District Blind Association.

Ve spolupráci s partnerskými společnostmi China Association of the Deaf a E-Times Digital Technology vyvinula společnost Huawei v rámci projektu TECH4ALL také aplikaci Trouble-Free Hearing. Tato aplikace, založená na technologiích Huawei Cloud AI, umožňuje převod mluveného slova na text a textu na mluvené slovo a obsahuje také online centrum znakového jazyka, přístupné v reálném čase, které lze použít v potenciálně náročných situacích, jako jsou poskytování zdravotní péče, právních konzultací či servisních služeb.

Fórum se zabývalo také inkluzí do vzdělávání v rámci TECH4ALL projektu China DigiSchool, jehož cílem je poskytovat online zdroje a školení učitelů pro výuku v oborech konceptu STEAM. Tento projekt dosud využilo 4800 učitelů a studentů ve 29 školách.

Společnost Huawei rovněž realizuje celou řadu vzdělávacích a školicích iniciativ po celém světě, včetně projektu Open School ve spolupráci s organizací UNESCO, projektu Instant Schools Network ve spolupráci s nadací Vodafone Foundation a projektů Skills and Wheels, realizovaných ve spolupráci s globálními i místními partnery. Například projekt Skills on Wheels zajišťuje bezplatná školení v oblasti digitálních dovedností v odlehlých komunitách prostřednictvím mobilních učeben, přepravovaných nákladními automobily, a dosud oslovil 93.000 lidí v celkem 18 zemích.

Vzdělávací projekty iniciativy TECH4ALL oslovily již více než 400.000 lidí po celém světě, přičemž klíčem k úspěchu každého projektu jsou technologie a partnerská spolupráce.

O iniciativě Huawei TECH4ALL

TECH4ALL představuje dlouhodobou iniciativu společnosti Huawei v oblasti digitálního začleňování. Iniciativa TECH4ALL , která využívá inovativních technologií a partnerské spolupráce, má za úkol podpořit začlenění a udržitelnost v digitálním světě.

Další informace najdete na webových stránkách iniciativy Huawei TECH4ALL na adrese https://www.huawei.com/en/tech4all

Sledujte nás na síti X:x.com

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2512643/t4a.jpg

KONTAKT: Gary Marcus Maidment, gary.marcus.maidment@huawei.com

​ Read More 

​ 

Zdroj: Protext – věda, vzdělávání a školství 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *