Společnost Universal Robots představila svůj AI Accelerator, který umožňuje novou vlnu inovací kobotů poháněných umělou inteligencí

Odense (Dánsko) 21. října 2024 (PROTEXT/PRNewswire) – Universal Robots, dánská společnost vyrábějící kolaborativní roboty (koboty), dnes poprvé představila UR AI Accelerator – sadu hardwarových a softwarových nástrojů připravenou k použití, která byla vytvořena s cílem dále umožnit vývoj aplikací kobotů poháněných umělou inteligencí.

Akcelerátor umělé inteligence UR je určen pro komerční a výzkumné aplikace a poskytuje vývojářům rozšiřitelnou platformu pro vytváření aplikací, urychlení výzkumu a zkrácení doby uvedení produktů umělé inteligence na trh. https://www.universal-robots.com/products/ai-accelerator/ 

Sada nástrojů přináší akceleraci umělé inteligence do softwarové platformy nové generace společnosti Universal Robots (UR) PolyScope X a je poháněna akcelerovanými knihovnami a modely umělé inteligence NVIDIA Isaac ™, které běží na NVIDIA Jetson AGX Orin™ systému na modulu. NVIDIA Isaac Manipulator dává vývojářům možnost přinést do svých robotických řešení zrychlený výkon a nejmodernější technologie umělé inteligence. Součástí sady nástrojů je také vysoce kvalitní, nově vyvinutá 3D kamera Orbbec Gemini 335Lg .

Sada nástrojů nabízí vývojářům kompletní architekturu Go-to-Market a je připravena k použití ihned po vybalení z krabice.

Prostřednictvím vestavěných demo programů využívá AI Accelerator platformu UR, která umožňuje funkce, jako je odhad pozice, sledování, detekce objektů, plánování trajektorie, klasifikace obrazu, kontrola kvality, detekce stavu a další. UR AI Accelerator, který umožňuje PolyScope X, také dává vývojářům svobodu vybrat si přesně takové sady nástrojů, programovací jazyky a knihovny, které chtějí používat , a navíc flexibilitu při vytváření vlastních programů.

„Díky akcelerátoru UR AI Accelerator poskytujeme našim partnerům vše, co potřebují k vývoji a nasazení nových inovativních řešení AI,“ říká Kim Povlsen, generální ředitel a prezident společnosti Universal Robots. „Již nyní jsme přední platformou pro uvádění aplikací kobotů s umělou inteligencí na trh a nyní posouváme hranice ještě dále. Nejzajímavější bude vidět dopad těchto nových možností na naše partnery a koncové zákazníky.“

James Davidson, ředitel pro umělou inteligenci společnosti Teradyne Robotics, upřesňuje:

„UR AI Accelerator je vytvořen pro oblasti, kde bude AI skutečně důležitá – pokud budete vytvářet řešení na naší platformě, zkrátí vám dobu nasazení a zároveň sníží riziko vývoje řešení založených na AI. Naším cílem je posunout fyzickou umělou inteligenci na zcela novou úroveň a AI Accelerator je jen prvním z řady produktů a funkcí využívajících umělou inteligenci, které UR připravuje a jejichž cílem je zpřístupnit robotiku více než kdykoli předtím.“

Ve stejném týdnu, kdy se stovky vývojářů robotického softwaru sejdou na konferenci ROSCon 2024 v dánském Odense, rodném městě společnosti UR, bude na výstavě ROSCon probíhat demonstrace UR AI Accelerator s aplikací pro obsluhu CNC strojů.

Platforma PolyScope X je celosvětově dostupná a lze ji použít pro všechny aplikace automatizace kobotů v různých průmyslových odvětvích. Její pokročilá flexibilita a rozšiřitelnost bude představena na listopadovém festivalu PolyScope X Festival , kde bude prezentována řada řešení, která již byla na této nové platformě vyvinuta, včetně řešení AI. Po malém hardwarovém upgradu je software kompatibilní s koboty UR řady e a koboty UR20 a UR30 nové generace.

Podívejte se na kolekci obrázků zde .

O společnosti Universal Robots

Společnost Universal Robots je světovým lídrem v oblasti kolaborativní robotiky (kobotů), která se používá v celé řadě průmyslových odvětví. Naše poslání je jednoduché: Automatizace pro každého. Kdekoli. S více než 90 000 prodanými koboty po celém světě je naše uživatelsky přívětivá platforma podporována intuitivním softwarem PolyScope, oceňovanými školeními, komplexními službami a největším ekosystémem cobotů na světě, který našim zákazníkům přináší inovace a možnost volby.

Společnost Universal Robots je součástí Teradyne Robotics, divize společnosti Teradyne (NASDAQ: TER), přední dodavatel automatických testovacích zařízení a pokročilých robotických technologií.

Další informace naleznete na adrese http://www.universal-robots.com .

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/2514373/4973942/Universal_Robots_Logo.jpg 

Dotazy pro média směřujte na PR@universal-robots.com.

 

 

 

​ Read More 

​ 

Zdroj: Protext – věda, vzdělávání a školství 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *