Proč předávat absolventům zkoušek z profesní kvalifikace také Europass Dodatek?

Díky spolupráci Národní soustavy kvalifikací a Europassu mají klienti, kteří úspěšně složili zkoušku z profesní kvalifikace, možnost získat tzv. „Dodatek k osvědčení o získání profesní kvalifikace“. Tento Dodatek je součástí širokého spektra dokumentů Europass, které mohou být přidány do online portfolia Europassu, profesního nástroje otevírajícího možnost uplatnění v Evropě.

Co Europass Dodatek k osvědčení obsahuje a proč je užitečný?

Dodatek k osvědčení Europass se vystavuje v anglickém jazyce a díky tomu pomáhá zlepšit porozumění získané kvalifikaci a odborným schopnostem a rozšiřuje možnost uznání profesní kvalifikace, a to nejen v rámci České republiky, ale i v zahraničí, což je klíčové pro ty, kteří hledají pracovní příležitosti mimo domovskou zemi.

Tento dodatek obsahuje název profesní kvalifikace a přehled uznaných kompetencí. Dále potvrzuje úroveň profesní kvalifikace v rámci Evropského rámce kvalifikací (EQF) a další náležitosti a údaje, a to vše v anglickém jazyce.

Jak vystavit Dodatek k osvědčení pro absolventy zkoušek?

Dodatek k osvědčení o získání profesní kvalifikace může snadno a rychle vygenerovat každá autorizovaná osoba využívající Informační systém pro kvalifikace a autorizace (ISKA), případně je možné jej získat prostřednictvím centra Europass.

Europass Dodatek k osvědčení je možné z ISKY vytisknout podobným způsobem jako Osvědčení, tedy konkrétně přes tlačítko Europass (viz obrázek níže).

Není nic jednoduššího, než předat tento Dodatek úspěšným absolventům po složení zkoušky společně s Osvědčením o získání profesní kvalifikace.

https://vzdelavaniaprace.cz/vite-ze-k-zivotopisu-europassu-lze-pridat-dodatek-k-osvedceni-o-ziskani-profesni-kvalifikace/

Read More 

​Pro autorizované osoby, autorizované osoby, certifikát, Národní soustava kvalifikací, osvědčení, zkouška 

Zdroj: Vzdělávání a práce 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *